2017年8月2日GMAT考试每日一练(阅读题).

2017-08-10 作者: 237阅读

  为了让我们更好的适应GMAT考试,GMAT考试官网每天都会有GMAT试题,下面是澳际小编为您整理的2016年8月2日GMAT考试题目,是阅读题,让我们一起来看一看这道题目吧。

  Traditionally, the first firm to commercialize a new technology has benited from the unique opportunity to shape product dinitions, forcing followers to adapt to a standard or invest in an unproven alternative. Today, however, the largest payoffs may go to companies that lead in developing integrated approaches for successful mass production and distribution.

  Producers of the Beta format for videocassette recorders (VCRs), for example, were first to develop the VCR commercially in 1975, but producers of the rival VHS (Video Home System) format proved to be more successful at forming strategic alliances with other producers and distributors to manufacture and market their VCR format. Seeking to maintain exclusive control over VCR distribution, Beta producers were reluctant to form such alliances and eventually lost ground to VHS in the competition for the global VCR market.

  Despite Beta’s substantial technological head start and the fact that VHS was neither technically better nor cheaper than Beta, developers of VHS quickly turned a slight early lead in sales into a dominant position. Strategic alignments with producers of prerecorded tapes reinforced the VHS advantage. The perception among consumers that prerecorded tapes were more available in VHS format further expanded VHS’s share of the market. By the end of the 1980s, Beta was no longer in production.

  1、The passage is primarily concerned with which of the following?

  A、Evaluating two competing technologies

  B、Tracing the impact of a new technology by narrating a sequence of events

  C、Reinterpreting an event from contemporary business history

  D、Illustrating a business strategy by means of a case history

  E、Proposing an innovative approach to business planning

  正确答案 D

  2、According to the passage, today’s successful firms, unlike successful firms in the past, may earn the greatest profits by

  A、investing in research to produce cheaper versions of existing technology

  B、being the first to market a competing technology

  C、adapting rapidly to a technological standard previously set by a competing firm

  D、establishing technological leadership in order to shape product dinitions in advance of competing firms

  E、emphasizing the development of methods for the mass production and distribution of a new technology

  正确答案 E

  3、According to the passage, consumers began to develop a prerence for VCRs in the VHS format because they believed which of the following?

  A、VCRs in the VHS format were technically better than competing format VCRs.

  B、VCRs in the VHS format were less expensive than competing format VCRs.

  C、VHS was the first standard format for VCRs.

  D、VHS prerecorded videotapes were more available than those in Beta format.

  E、VCRs in the Beta format would soon cease to be produced.

  正确答案 D

  4、The author implies that one way that VHS producers won control over the VCR market was by

  A、carully restricting access to VCR technology

  B、giving up a slight early lead in VCR sales in order to improve long-term prospects

  C、retaining a strict monopoly on the production of prerecorded videotapes

  D、sharing control of the marketing of VHS format VCRs

  E、sacrificing technological superiority over Beta format VCRs in order to remain competitive in price

  正确答案 D

  5、The alignment of producers of VHS format VCRs with producers of prerecorded videotapes is most similar to which of the following?

  A、The alignment of an automobile manufacturer with another automobile manufacturer to adopt a standard design for automobile engines

  B、The alignment of an automobile manufacturer with an automotive glass company whereby the manufacturer agrees to purchase automobile windshields only from that one glass company

  C、The alignment of an automobile manufacturer with a petroleum company to ensure the widespread availability of the fuel required by a new type of engine developed by the manufacturer

  D、The alignment of an automobile manufacturer with its dealers to adopt a plan to improve automobile design

  E、The alignment of an automobile dealer with an automobile rental chain to adopt a strategy for an advertising campaign to promote a new type of automobile

  正确答案 C

  6、Which of the following best describes the relation of the first paragraph to the passage as a whole?

  A、It makes a general observation to be exemplified.

  B、It outlines a process to be analyzed.

  C、It poses a question to be answered.

  D、It advances an argument to be disputed.

  E、It introduces conflicting arguments to be reconciled.

  正确答案 A

  以上就是澳际小编为根据GMAT考试官网最新信息,为您整理的2016年8月2日GMAT试题,目的是为了让我们更好的适应GMAT考试题目,如果在备考过程中遇到任何问题,欢迎随时咨询澳际培训,为您提供最专业、最全面的解答。

  GMAT金牌一对一

  想要快速提分,一对一最适合你

  1一对一会根据你的实际情况制定计划

  2每天有专职顾问记录你全天的学习进度

  3授课的时间、地点、形式都非常灵活

  4一对一授课的吸收率是大班课的5倍

  5教学更具交流性,课堂上可随时反馈

  6每学科教师辅导+专门学习顾问+助教

  数据证明一对一授课的吸收率,是大班课的5倍!

  澳际标准化GMAT课程教学体系——平均教龄5年以澳际师研发,历经多年GMAT考试实战验证,数据证明一对一授课的吸收率,一对一授课效率是小班授课的2~3倍,是大班课的5倍,最大限度保证学习效果,家长要做的就是放心把孩子交给澳际。

更多出国留学最新动态,敬请关注澳际教育手机端网站,并可拨打咨询热线:400-601-0022
  • 专家推荐
  • 成功案例
  • 博文推荐
  • 高国强 向我咨询

    行业年龄 13年

    成功案例 3471人

    留学关乎到一个家庭的期望以及一个学生的未来,作为一名留学规划导师,我一直坚信最基本且最重要的品质是认真负责的态度。基于对学生和家长认真负责的原则,结合丰富的申请经验,更有效地帮助学生清晰未来发展方向,顺利进入理想院校。

  • Tara 向我咨询

    行业年龄 8年

    成功案例 2136人

  • 薛占秋 向我咨询

    行业年龄 12年

    成功案例 1869人

    从业3年来成功协助数百同学拿到英、美、加、澳等各国学习签证,递签成功率90%以上,大大超过同业平均水平。

  • Cindy 向我咨询

    行业年龄 20年

    成功案例 5340人

    精通各类升学,转学,墨尔本的公立私立初高中,小学,高中升大学的申请流程及入学要求。本科升学研究生,转如入其他学校等服务。

  • 昆士兰大学2024秋季信息日倒计时!

    1033人阅读 查看原文

  • PTE高分不再难!精品小班课带你高效突破,轻松上岸!

    729人阅读 查看原文

  • 省时省钱!UTS College学术英语课程,入读世界百强学府的绝佳途径!!

    1218人阅读 查看原文

  • 10.25-11.22 报名 | 墨尔本大学本科申请专场【高中生家长见面会】

    1562人阅读 查看原文

我要查

澳际服务

我要读

热门国家申请